Industrilackering

Vi kan Industrilackering

Våtlack eller pulverlack, glansig eller matt, svartvitt eller alla regnbågens färger; våra erfarna lackerare fixar allt! Industrilackering är en viktig process inom tillverkningssektorn och andra industriella verksamheter. Trioplex är ett varumärke som associeras med högkvalitativa och hållbara lackeringslösningar och vår expertis sträcker sig över olika industrier och tillämpningar. 

Varför ska man ytbehandla/lackera?

Det finns flera goda skäl att lackera produkter inom olika industrisektorer. Lackering är en process som innebär att en skyddande och estetiskt tilltalande ytskikt appliceras på produkten. Här är några av de främsta anledningarna till varför man ska lackera produkter: 

Skydd mot korrosion: Lackering skapar en barriär mellan metallen eller materialet på produkten och omgivningen. Detta förhindrar korrosion eller rostbildning som kan uppstå på grund av exponering för fukt, kemikalier eller väderförhållanden. Genom att applicera rätt typ av lack kan produkten behålla sin strukturella integritet och funktion under en längre tid. 

Förbättrad estetik: Lackering ger produkter en förmånlig och professionell yta. Det kan förhöja produkternas estetiska kvalitet och ge dem ett snyggare utseende. Många företag använder lackering för att skapa produkter som är tilltalande för ögat och som attraherar kunder. 

Minska slitage: Lackering kan öka produktens livslängd genom att skydda den från repor, skrapningar och slitage. Det är särskilt viktigt för produkter som är utsatta för frekvent hantering eller användning.  

Mer om industrilackering

Högkvalitativ industrilackering 

Trioplex har byggt sitt rykte på att leverera högkvalitativa lackeringsresultat. Genom att använda noggranna kvalitetskontroller garanterar de att varje lackeringsprojekt uppfyller höga standarder. Denna uppmärksamhet på kvalitet översätts till produkter som är slitstarka och beständiga mot väder, mekanisk påverkan och andra påfrestningar. Detta är avgörande för att säkerställa långvarig prestanda och hållbarhet för industriprodukter. 

Vi erbjuder pulverlackering för industriella tillämpningar 

Pulverlackering är en effektiv och miljövänlig metod för att applicera ett skyddande och dekorativt ytskikt på metaller, plast och andra material. Processen innefattar att elektrostatiskt applicera ett finmalet pulver på produkten, följt av uppvärmning i en ugn där pulvret smälter och bildar en jämn beläggning. Pulverlackering erbjuder flera fördelar, inklusive hög hållbarhet, resistens mot korrosion, repor och kemikalier. Dessutom är det en energieffektiv och miljövänlig teknik eftersom överskottspulver kan återanvändas. Detta gör pulverlackering till ett populärt val inom många industrier, inklusive bilindustrin, metallbearbetning och möbelproduktion. 

Industriell våtlackering med Trioplex 

Våtlackering är en vanlig metod för att applicera färg och skyddande ytskikt på produkter inom olika branscher. Processen innebär att en flytande lack sprutas eller penslas på produkten och lacken torkar sedan genom avdunstning eller härdning i ugn. Våtlackering ger en jämn och glänsande yta vilket förbättrar estetiken på produkter och ger dem ett professionellt utseende. Det är också anpassningsbart med ett brett utbud av färger och finishalternativ. Trots dess popularitet är våtlackering känslig för rätt miljöförhållanden och kräver noggrann hantering för att uppnå bästa resultat. 

Vi erbjuder sprutlackering för industriella tillämpningar i Västra Götaland och runt Jönköping 

På Trioplex är vi stolta över att erbjuda våra lackeringstjänster i Västra Götaland och dess omgivande regioner. Vår närvaro sträcker sig även till städer som Jönköping och Bankeryd. Oavsett om du behöver professionell lackering för att skydda, förbättra estetiken eller uppfylla specifika krav för din produkt, är vi här för att hjälpa dig. Med vår expertis och engagemang för kvalitet kan du lita på att vi levererar pålitliga och skräddarsydda lösningar för dina industrilackerings behov i dessa regioner. Välkommen att kontakta oss för att diskutera dina projekt. 

FAQ industrilackering

Industrilackering är en process där en skyddande och/eller estetisk ytbeläggning appliceras på olika typer av material, vanligtvis metaller. Detta görs för att förbättra produkternas hållbarhet, korrosionsbeständighet och utseende. Processen kan innefatta flera steg som rengöring, förbehandling, applicering av primer och slutligen lacken.

I princip kan de flesta material lackeras industriellt, inklusive metaller, plast, trä och kompositmaterial. Valet av lack och förbehandlingstekniker varierar dock beroende på materialets egenskaper och den önskade slutprodukten.

Industrilackering skiljer sig från traditionell målning genom användningen av mer avancerade och hållbara lackmaterial, striktare kontroll av processparametrar som temperatur och fuktighet, samt användning av automatiserade system för applicering. Industrilackering är designad för att möta specifika tekniska krav och klarar ofta strängare miljö- och användningsutmaningar.

Vi utför främst pulverlackering och våtlackering.

Miljööverväganden med industrilackering inkluderar hantering och reduktion av flyktiga organiska föreningar (VOC), korrekt avfallshantering och återvinning av överskottsmaterial. 

Rulla till toppen

Begär en kostnadsfri offert