Blästring

Vi kan Blästring

I vårt specialbyggda och rymliga blästringsrum ser vi till att era metaldetaljer – stora som små – är rengjorda från eventuell tidigare färg, samt att den nya sätter sig som berget.

Blästring är en central process inom många industrier och spelar en nyckelroll i att förbereda ytor för efterföljande lackering. Trioplex har etablerat sig som en pålitlig aktör inom området blästring, och vår expertis gör det möjligt för industriföretag att uppnå hög ytkvalite på sina produkter.  

Varför blästrar man?

Blästring är en process som används av många industrier av olika skäl. Här är några av de främsta anledningarna till varför man använder blästring: 

Rengöring och borttagning av föroreningar: Blästring används för att effektivt ta bort rost, färgavskrapningar, olja, smuts och andra föroreningar från ytor. Det resulterar i en ren yta som är redo för ytbehandling, som lackering eller beläggning. 

Förberedelse för målning eller lackering: Blästring är en viktig del av att förbereda ytor för målning eller lackering. Genom att skapa en jämn och strukturerad yta förbättras vidhäftningen av färgen, vilket resulterar i ett mer professionellt utseende och en ökad hållbarhet. 

Avlägsnande av korrosion: Ytor som är drabbade av korrosion eller rost kan återställas genom blästring. Processen tar bort de skadade områdena och skapar en jämn och frisk yta. 

Förberedelse för svetsning: Blästring används ofta för att förbereda ytor för svetsning genom att ta bort eventuell förorening eller oxidation som kan påverka svetsens kvalitet. 

Mer om blästring

Blästring och ytbehandling  

Trioplex blästringstjänster möjliggör effektiv rengöring av ytor genom att avlägsna rost, färgavskrapningar, oxider och andra föroreningar. Genom att använda högtrycksluft och abrasiva material, som sand, glaspartiklar eller stålgrit, kan Trioplex återställa ytor till en nivå där de är redo för lackering. Detta är avgörande för att säkerställa att lacken fäster ordentligt och ger en jämn och hållbar yta. 

Förberedelse för lackering 

Blästring är en viktig komponent i att förbereda ytor för lackering. Det tar bort ojämnheter och skapar en ren och strukturerad yta som lacken kan fästa på. Detta resulterar i ett professionellt slutresultat och en långvarig yta som är motståndskraftig mot korrosion och skador. 

Hållbarhet och kvalitet  

Trioplex är engagerade i att upprätthålla höga kvalitetsstandarder och följa bästa praxis för miljövänliga processer. Genom att använda blästring som en del av förberedelsen för lackering kan de bidra till att öka produktens hållbarhet och förhindra att föroreningar och korrosion återkommer. 

Stålblästring 

Stålblästring är en effektiv ytbehandlingsmetod där små stålkulor eller stålpartiklar projiceras mot en yta med högtrycksluft. Denna process avlägsnar rost, färgavskrapningar och ojämnheter från ytan, vilket resulterar i en ren och strukturerad yta. Stålblästring är en mångsidig metod som används inom flera branscher, inklusive fordonsreparation, konstruktion, skeppsbyggnad och metallbearbetning. Det är idealiskt för att förbereda ytor inför ytbehandling och målning, eftersom det förbättrar vidhäftningen av beläggningar. Samtidigt ger det även en ökad hållbarhet och förlänger livslängden på ytan. 

Sandblästring 

Sandblästring är en effektiv ytbehandlingsmetod som använder en komprimerad luftström för att projicera små sandkorn mot en yta. Denna process avlägsnar rost, målning, smuts och andra föroreningar från ytor vilket förbereder dem för efterföljande ytbehandling eller för att ge dem en ren och strukturerad yta. Sandblästring används inom en mängd olika branscher, inklusive bilreparation, byggnadskonstruktion och skeppsbyggnad.  

Glasblästring 

Glasblästring är en ytbehandlingsmetod som använder små glaspärlor eller krossat glas som projiceras mot en yta med tryckluft. Denna process avlägsnar färg, rost, smuts och ojämnheter från ytan, samtidigt som den skapar en ren och strukturerad yta. Glasblästring är skonsam mot ytan och är särskilt lämplig för känsliga material som glas, plast och aluminium. Det används inom många industrier, inklusive fordonsreparation, metallbearbetning och tillverkning av glasprodukter. Dess förmåga att skapa en jämn yta gör den idealisk för förberedelse före lackering och ytbehandling. Dessutom är den miljövänlig då glaspärlorna är återanvändbara och icke-toxiska. 

Vi erbjuder blästring för industriella tillämpningar i Västra Götaland och runt Jönköping 

På Trioplex är vi stolta över att erbjuda våra blästringstjänster i Västra Götaland och dess omgivande regioner. Vår närvaro sträcker sig även till städer som Jönköping, Skaraborg och Bankeryd. Oavsett om du behöver professionell blästring för att skydda, förbättra estetiken eller uppfylla specifika krav för din produkt, är vi här för att hjälpa dig. Med vår expertis och engagemang för kvalitet kan du lita på att vi levererar pålitliga och skräddarsydda lösningar för dina blästringsbehov i dessa regioner. Välkommen att kontakta oss för att diskutera dina projekt. 

FAQ blästring

Blästring är en teknik för att rengöra, förbereda eller modifiera en ytas egenskaper genom att kraftfullt projicera ett strömningsmedium, som sand, glas eller andra abrasiva material, mot ytan under högt tryck. Det används för att avlägsna rost, färg och andra föroreningar samt för att skapa en jämnare yta för efterföljande behandlingar som målning eller lackering.

Det finns flera olika blästringsmedel beroende på den önskade effekten och materialet som behandlas. Några vanliga exempel inkluderar sand, glaskulor, stålkulor, kokosnötsskal, och natriumbikarbonat. Valet av medel beror på ythårdheten och den önskade finishen.

Säkerhetsåtgärder vid blästring inkluderar att bära skyddsutrustning såsom hjälm med visir, hörselskydd, handskar och täckande kläder. Det är även viktigt att säkerställa god ventilation och att använda dammkontrollsystem för att minimera inandning av damm och andra partiklar.

Valet av blästringsprocess beror på flera faktorer, inklusive materialets natur, den önskade ytförberedelsen och de specifika kraven på slutprodukten. Det är viktigt att överväga hårdheten hos blästringsmediet och dess inverkan på substratet, liksom kostnader och tillgänglighet.

Blästring kan generera damm och andra partiklar som kan vara skadliga för miljön. För att minimera miljöpåverkan kan man använda återanvändbara abrasiva material, innesluta blästringsområdet för att kontrollera spridningen av partiklar och använda filtreringssystem för att fånga upp och återanvända abrasiver. 

Rulla till toppen

Begär en kostnadsfri offert